Haver blijkt goede eiwitbron voor voedingsstoffen.
Onderzoekers van de universiteit van Berkeley in Californië hebben onlangs een studie afgerond waarbij 42 verschillende plantaardige eiwitbronnen zijn onderzocht. Uit deze studie blijkt dat haver daarvan de beste resultaten scoort.
Haver bevat niet alleen 16% aan eiwitten het is bovendien rijk aan mineralen, vezels, vitaminen en antioxidanten. Ook blijkt dat haverolie een uitstekend emulsiemiddel is voor chocolade.
Vandinter Semo biedt sinds enkele jaren als veredelaar en vermeerderaar glutenvrije haver aan die in de eigen productielocatie wordt geschoond. Vanwege de gezondheidsvoordelen van haver is in 2011 besloten om De Nederlandse Haverketen op te zetten. Vandinter Semo is een van de founding fathers en officieel partner in De Nederlandse Haverketen.
Dit bericht is gebaseerd op een artikel uit het online platform van Food Holland. Het oorspronkelijke artikel kunt u via de volgende link bekijken. https://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=214363&b=fh190712