Waar houden wij ons mee bezig?

Zaadteelt

Vandinter Semo produceert de allerhoogste kwaliteit gras- en zaaizaden voor een groot aantal nationale en internationale klanten. Voor de daadwerkelijk productie vertrouwen we op zorgvuldig geselecteerde telers in heel Nederland.

Meer over Zaadteelt

Veredeling

Vandinter Semo heeft een indrukwekkende expertise opgebouwd bij het veredelen van gewassen. Vooral de veredeling van stoppelgewassen en vanggewassen met een resistentie tegen bodemparasieten, heeft geleid tot een unieke en onvergelijkbare kennis en ervaring.

Meer over Veredeling

Zaadbewerking

De modernste schoningsmachines in onze fabriek in Scheemda stellen ons in staat om een hoogwaardige kwaliteit zaaizaad te garanderen voor onze opdrachtgevers. Vanzelfsprekend met zo min mogelijk zaadverlies voor onze telers. Een ‘win win’ dus.

Meer over Zaadbewerking

Glutenvrije haver

Haverketen De Nederlandse haverketen – waarvan Vandinter Semo deel uitmaakt – stimuleert onderzoek en promotie van glutenvrije haver als gezonde ‘superfood’ van eigen bodem. Vandinter Semo heeft inmiddels de beschikking over een gloednieuwe haverpelmachine waardoor op industriële schaal glutenvrije haver geproduceerd kan worden.    

Meer over Glutenvrije haver

Voedergrassen

High Sugar Grass U kent het verhaal van het gras bij de buren. Dat het groener is? Niet waar natuurlijk. Toch zijn we bij Vandinter Semo gaan praten met de buren. In Ierland om precies te zijn. Bij het toonaangevende Germinal. Zij hebben namelijk internationaal een sterke reputatie vergaard als… Lees meer »

Meer over Voedergrassen