Biofach in Neurenberg, krijgt bezoek van ondernemende noorderlingen. februari 21, 2017

De Biofach in Neurenberg is de grootste beurs voor organische voedingsmiddelen ter wereld.  Ooit begonnen als kleine beurs voor een specifieke doelgroep, blijkt dat het thema biologisch en organisch allang niet meer de exclusieve aandacht krijgt van een kleine groep. Een kleine 50.000 professionele bezoekers uit zo’n 130 landen, brachten dit jaar een bezoek aan de bio-beurs. Onder de bezoekers bevond zich ook een delegatie ondernemers uit het Noorden van Nederland, die vanuit Eelde één dag op en neer vlogen. Bert-Jan van Dinter van Vandinter Semo was er ook bij.

De delegatie kan rekenen op de belangstelling van gedeputeerden Henk Staghouwer (Groningen), Henk Jumelet (Drenthe) en Johannes Kramer (Friesland). Mede door hun inzet waren 63 noorderlingen verzameld om gezamenlijk kennis op te doen en relaties aan te knopen.
Bert-Jan van Dinter had zijn ‘rugzak’ volgeladen met Biologische Glutenvrije Haver. In totaal heeft hij zo’n 20 potentiële afnemers gesproken en zakjes met haver achtergelaten. Als van hen enkele gaan bellen, dan is het al goed. “Dit is puur een kwestie van zaaien”, aldus van Dinter.

Een artikel over de handelsreis naar Biofach verscheen ook in Het Dagblad van het Noorden.
Klik hier om het te lezen.